Temel İlkeleri Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin kenarı düzen, yangın kapıları çoğu kez özel istila ve kapı menteşeleri kabil diğer yangın vikaye özelliklerine sahiptir.

Yeryüzü kattaki dükkân ve benzeri yerlerde kişi nüshası 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en münezzeh noktadan dış ortama oluşturulan kapıya olan uzaklık 25 m’den az ise, bina dışına tek çıkış kifayetli kabul edilir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği için size malumat verecektir.

En münasip bedelı bulmanız bağırsakin farklı seçenekleri huzurlaştırmanız ve nitelikli bir yangın kapısına envestisman yapmanız önemlidir. İşte, en uygun yangın kapısı fiyatları incelemesi…

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlar ve katkısızlıklı bir şekilde hikâye yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Paslanmaz çelik, uygun çelikten daha etkili mukavemet ve korozyona peklik sağlamlar ve bu nedenle yangın kapısı inşaında tercih edilen bir malzemedir.

Gereç: Yangın kapılarında çoklukla çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı Yangın Çıkış Kapısı ve Yangın Kapısı Fiyatları yangına karşı henüz mukavemetlidir.

Yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalıdır. Ekseriya maden veya ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yaman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca konstrüksiyonda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Bina dışı yangın merdivenleri, çoklukla binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden yapılan bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve güvenliği çıkarmak midein titizlikle tasarlanır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlamış olurında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok kıymettar hale getirmiştir.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı tamam itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı panik grup şeklindedir. Mühlik durumlarda kullanılacağı için olabildiğince konulevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Kaçış yollarının özge kat ve sair mekanların ciğerinden geçerek korunmuş alana ulaşmasına mezuniyet verilmelidir. Kaçış yollarının ve merdivenlerinin korunmuş mekanlara ve veya sokağa açılan kapılarının yangın kapısı genliği 120 cm’den az olmamalı; bu baplar içeriden hariçya çın kilitsiz olarak açılmalı ve kendiliğinden olarak kendi kendine kapanacak ve yangın dayanımı en az 120 dakika olacak şekilde örgülmalıdır.

Bir vesair şgeri ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir el olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan okkalı olmaması gerekir.

Report this wiki page